Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας - Παρουσίαση

Η Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας ιδρύθηκε το 2014 στην Φλώρινα από μια παρέα φίλων με κοινή αγάπη για την αθλητική σκοποβολή και τη τοξοβολία. Στόχος της Λέσχης είναι η δημιουργία ενός χώρου φιλικού και ανοιχτού σε όποιον θέλει να ασχοληθεί με το άθλημα της πρακτικής σκοποβολής και της τοξοβολίας. Η Λέσχη μας, πριν ακόμα ξεκινήσει τις προπονήσεις αριθμεί 30 μέλη, άνδρες και γυναίκες εκ των οποίων τα 21 έχουν λάβει την αθλητική ιδιότητα από την ΣΚΟΕ.
Η Λέσχη μας είναι αναγνωρισμένη από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Περιμένουμε όλους όσους ενδιαφέρονται να μας γνωρίσουν και να απαντήσουμε στις απορίες τους. Για να συμμετέχει κάποιος σε προπονήσεις και αγώνες με τη Λέσχη μας ως μέλος δεν είναι απαραίτητο να έχει δικό του όπλο, αλλά μπορεί να χρησιμοποιεί τα όπλα του Συλλόγου.
Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου έτους ως τακτικού μέλους του συλλόγου, και εφ΄όσον πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις μπορεί να κάνει αίτηση για απόκτηση του δικού του όπλου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας:
Πρόεδρος ΣΤΑΪΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Αντιπρόεδρος ΒΟΣΔΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
Γεν. Γραμματέας ΜΠΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ταμίας ΤΖΕΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
Γενικός Έφορος ΚΟΪΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Η Πρακτική Σκοποβολή είναι ένα ζωντανό και ψυχαγωγικό άθλημα και για τον ίδιο τον σκοπευτή και για τους θεατές. Απαιτεί ταχύτητα, ευστοχία, ευελιξία, ταχύτητα χειρισμών και ανάπτυξη τακτικής και στρατηγικής αντίληψης. Δεν είναι ολυμπιακό άθλημα, ασκείται σε περισσότερες από 40 χώρες και έχει εκατοντάδες χιλιάδες φίλους και αθλητές. Στο αγώνισμα αυτό ο σκοπευτής αγωνίζεται σε μία σειρά από χώρους προσομοίωσης σκοπευτικών σεναρίων που ονομάζονται «Στάδια» και καλείται στον μικρότερο δυνατό χρόνο να βάλλει με τη μεγαλύτερη ακρίβεια σε μία σειρά από στόχους που βρίσκονται σε διαφορετικές αποστάσεις και γωνίες.
Οι στόχοι μπορεί να είναι χάρτινοι ή μεταλλικοί, σταθεροί ή κινούμενοι, απλοί ή πολλαπλοί, τελείως ακάλυπτοι ή μερικώς καλυμμένοι, στόχοι με μηχανισμούς που όταν βληθούν αποκαλύπτουν, ή ενεργοποιούν άλλους στόχους ή τέλος φράγματα ή εμπόδια. Ο σκοπευτής πρέπει να πετύχει τον βέλτιστο συνδυασμό μεταξύ της ακρίβειας στις βολές του και της ταχύτητας με την οποία θα καταφέρει να ολοκληρώσει κάθε Στάδιο. Στο άθλημα της Πρακτικής Σκοποβολής μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις εγγραφής σε κάποιο σκοπευτικό σύλλογο.
Κρίνεται σκόπιμο να πουμε ότι, επειδή το άθλημα της Πρακτικής Σκοποβολής έχει να κάνει με χρήση όπλων και πυρομαχικών (φυσιγγίων), οι κανονισμοί των προπονήσεων και των αγώνων είναι ιδιαίτερα αυστηροί και τηρούνται απόλυτα, προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφάλεια των σκοπευτών, προπονητών, κριτών, θεατών και κάθε εμπλεκομένου στο άθλημα. Η Τοξοβολία είναι ένα ολυμπιακό άθλημα. Υπάρχουν δύο κατηγορίες τόξων, τα ολυμπιακά και τα σύνθετα τόξα. Τα ολυμπιακά τόξα είναι όμοια με τα τόξα που χρησιμοποιούσαν τις παλιές εποχές. Τα σύνθετα τόξα όμως λειτουργούν με τη χρήση τροχαλίων.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες λαμβάνουν μέρος μόνο οι αθλητές που αγωνίζονται με ολυμπιακό τόξο. Εκτός από τα δύο είδη τόξων υπάρχουν και διάφορες κατηγορίες στις οποίες κατατάσσονται οι αθλητές. Υπάρχουν κατηγορίες ανδρών και γυναικών, εφήβων και νεάνιδων και κάποιες μικρότερες κατηγορίες. Ο κάθε αθλητής εντάσσεται σε μια κατηγορία ανάλογα με την ηλικία του. Η απόσταση στην οποία διαγωνίζονται οι αθλητές αλλάζει ανάλογα με το είδος του αγώνα και την κατηγορία στην οποία εντάσσεται ο κάθε αθλητής.
Πρέπει να τονιστεί και έχει σημασία για εμάς να πούμε ότι σε όλη την προσπάθεια αυτή είχαμε την στήριξη του Δημάρχου κ. Βοσκόπουλου ο οποίος είδε θετικά την ίδρυση της Λέσχης μας η οποία θα δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν και αυτή τη μορφή αθλητισμού στη Φλώρινα. Η Λέσχη μας εξασφάλισε, κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, κλειστό χώρο, που βρίσκεται στο πρώην στρατόπεδο πυροβολικού, o οποίος διαμορφώνεται σε κλειστό χώρο εκπαιδευσης αεροβόλων όπλων, για την άσκηση με αεροβόλα όπλα παιδικών τμημάτων. Ο χώρος αυτός είναι κατάλληλος και για προπονήσεις τοξοβολίας μικρών αποστάσεων τους χειμερινούς μήνες και όταν ο καιρός δεν ευνοεί την υπαίθρια προπόνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου